Firdavs



Tja mina vänner! Jag heter Firdavs och kommer från Samarkand.

Jag är 23 år gammal. Har pluggat i SFI Competens Skolan i Vinsta

och jobbar på morgonen i Premo. Mina intressen: Bilar, sport, låga mat,

och dansa. Jag är ärlig, trogen, snäll och glad som alla positiva människor.

Tusen tack för David och Akram som de hjälpar oss att studera med ett nytt språk.

Ni är jättesnälla och duktiga lärare i hela världen :-)


Tack David!

Ett varmt tack till David!

David lämnar Vällingbyskolan efter fem månader av hårt arbete. David kommer att jobba i Högdalen från och med den 25 maj 09. David har varit en värdefull resurs för Vällingbyskolan. Han har varit uppskattad av både sina elever och kollegor. David har varit sfi-bloggens pionjär. David har all rätt i att tänka på sin karriär inom Competens Utbildning AB. Vi kommer att sakna David.

Alla på skolan önskar David lycka till !

David är alltid välkommen tillbaka till Vällingbyskolan.

Davids kollega

Akram Wirdi


Uppdatering



Hej alla glada bloggläsare!

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Våren har kommit och skolan går strålande för tillfället. Våra elever är motiverade och många närmar sig test i sina kurser. I april var det endast Angello och Nahla som skrev, bägge klarade sig med bred marginal. Jätteskoj, grattis säger vi på skolan! I tisdags skrev Loida och Monika C-test. Vi får se hur det går, men bägge sa att det kändes bra.



Ni vet väl om att vi i Välingby fortfarande har 100% klarade test bland de elever vi skickat dit!? Det kanske är en utopi att det ska fortsätta så, men det är iallafall något både vi och eleverna jobbar väldigt hårt för. Det är väldigt många elever som skriver test i juni, det blir spännande att se hur det går.

Vi håller på med utvecklingssamtal i klass C/D, det är väldigt givande och mycket intressant att få lite tid på tu man hand med eleverna. Man får en helt annan kontakt än i klassrummet och lär känna eleverna väldigt snabbt. De flesta verkar vara oerhört nöjda med skolan, det är kul att höra. Jag tar också fram texten de skrev på introduktionen (deras första dag i skolan) så får de jämföra svenskan med hur den är nu. Oj, vilka skratt det brukar leda fram till. Utvecklingen på bara några månader är ofta helt otrolig. Det är sådant man blir lycklig av som lärare.

Vår blogg har blivit känd! Competens PR- och informationsansvariga, Lydia, har läst bloggen och tyckte att den var jättetrevlig. Hon kommer hit till Vällingby på onsdag i nästa vecka för att intervjua mig om bloggen. Det ser vi fram emot!

Nu åker vi vidare mot nya äventyr. Glöm inte att lägga märke till Xins vackra bilder i inlägget. Visst har hon talang!

Varma blogghälsningar,
David


Mohsan, förmiddagselev


Mohsan, Nestor

Hej!

 

Mitt namn är Mohsan och kommer från Pakistan som gäst student på KTH i Sverige. Pakistan ligger i syd Asia och gränsar till bland annat Kina, India, Afghanista samt Iran. Min utbildningsbackgrund, är att jag har magisterexamen inom två områden, med inriktning mot sociologi och pedagogik. Dygt fem år arbetsliverfarenhet består av utbildning och socialbranschen.

 

Året 2008 började jag Sfi på Competens. När jag började kursen, kunde jag inte alls svenska. Nu känner jag mig tillfreds med resultatet. På grund av effectiv undervisning och akademisk atmosfär I klassrummet och skolan, känner jag mig nyfiken och påhittig om svenska. I klassrummet arbetar vi med olika uppgifter i group och individual formen. Ofta arbetar vi tillsammans med andra klass elever. Sälv har jag åsitk att Alla mina klasskamratar är vetgiriga och trevliga. Genom studier i skolan har vi fått erfarenhet av att arbeta med männikor från många olika kulturer. Våra förväntningar om svenska språket blir starkare för varje dag.

 

På Competens Vallingby, känner vi oss som stor familj med alla lärare och skolledning. Vår lärare är alltid redo att hjälpa oss med flexibel attytid. Snart är vi färdiga med studier på competens. Jag vill tacka och önskar en varm sommar till alla mina lärare och klasskamrater.


RSS 2.0